Warmtepomp

Warmte uit de lucht

 

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor verwarming of tapwater. Er zijn diverse soorten warmtepompen elke met hun eigen specifieke voor- en nadelen. IkWordWarm levert en installeert enkel lucht/water warmtepompen al dan niet in combinatie met de bestaande CV-ketel.

De meest verkochte warmtepomp is de hybride warmtepomp. Deze werkt samen met de gas gestookte CV-ketel en verwarmt het water voor tot een temperatuur van maximaal 50 graden. De ketel verwarmt vervolgens het water na tot de gewenste temperatuur. De warmtepomp werkt alleen wanneer deze optimaal kan functioneren en besparen. Wordt de buitentemperatuur te koud, dan schakelt de warmtepomp automatisch uit. Het grote voordeel van dit type warmtepomp is dat er ook met radiatoren verwarmt kan worden.

Heeft u vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren, dan kan er gekozen worden voor enkel een warmtepomp. Een warmtepomp kan een maximumtemperatuur van 45/50 graden behalen. Dit is optimaal voor het verwarmen met vloerverwarming. Het is dan tevens mogelijk om in zomer de woning te koelen.

Offerte aanvragen

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Volledig onafhankelijk van gas

De voordelen van een warmtepomp

Subsidie van de overheid op een warmtepomp tot wel €2200,-

LEES MEER

In combinatie met zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdient

Lange levensduur met weinig onderhoud

homematic

Vrijblijvend een goed advies

Denkt u erover om een warmtepomp aan te schaffen? Laat ons meedenken. Wij brengen graag een vrijblijvend advies uit voor uw specifieke situatie. Of het nu gaat om verbouwen, nieuwbouw of renovatie we zijn u graag van dienst.

Offerte aanvragen